درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1395/12/20 - 09:08:3
تعداد بازدید: 1106
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نتانیاهو و اردوغان در مسکو به دنبال چه هستند؟
نتانیاهو و اردوغان در مسکو به دنبال چه هستند؟

سوریه موضوع اصلی مذاکرات ولادیمیر پوتین با نخست وزیر اسرائیل و رئیس جمهوری ترکیه است که هر دو نگرانی‌هایی را در این رابطه دارند، ولی روسیه از همکاری با ایران بخاطر نگرانی سایر کشورها صرف نظر نخواهد کرد.

سایت خبری-اینترنتی (لنتا.رو) در تحلیلی نوشته است: "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز با "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه که برای شرکت در ششمین شورای همکاری روسیه-ترکیه در بالاترین سطح به مسکو سفر کرده، دیدار و گفتگو نمود. رهبران دو کشور در جریان مذاکرات خود علاوه بر ابعاد مختلف همکاریهای اقتصادی، روند اوضاع در سوریه را نیز مورد بررسی قرار میدهند. این دیدار در حالی انجام میشود که روز گذشته نیز "بنیامین نتانیاهو" نخست زویر اسرائیل نیز با رهبر روسیه دیدار کرده و سوریه باز هم موضوع اصلی مذاکرات دو طرف بود.

چند روز قبل "والری گراسیموف" رئیس ستادکل نیروهای مسلح روسیه به آنتالیای ترکیه سفر کرد تا با همتایان ترک و آمریکایی خود دیدار کند. طبق اطلاعات خبرگزاری (آناتولی)، مقامات بلندپایه نظامی سه کشور به تبادل نظر در خصوص ایجاد مکانیزمی برای ممانعت از وقوع حوادث هوایی در آسمان سوریه در جریان عملیات نظامی هر یک از طرفین در مبارزه با داعش پرداختند.

در رابطه با اسرائیل و موضع گیری آن در قبال بحران سوریه نیز باید گفت که نگرانی اصلی مقامات تل آویو، سیاست تهران در این رابطه است. نتانیاهو در دیدار روز گذشته خود مثالهایی از این قبیل نگرانیها را برای ولادیمیر پوتین تشریح کرد.  

اسرائیل و ترکیه هر دو نگران اوضاع در سوریه هستند

در محافل کارشناسی معتقدند که سفر اردوغان و نتانیاهو به مسکو، هر دو بازتاب یک نوع تمایل است. "ایرینا زویاگلسکایا" کارشناس ارشد موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه میگوید: (در حال حاضر قدرتهای منطقه نقش بسیار مهمی را در روند اوضاع در سوریه بازی میکنند و مذاکرات مربوط به سوریه در آستانه این مسئله را به خوبی نشان داده است. در این رابطه میتوان گفت که اسرائیل ارتباط مستقیمی با مسائل نداشته و بدرستی نمی داند که چه کسانی در عرصه عملیاتی سوریه فعال هستند. البته آنها مواضع خاص خود را داشته و به همین دلیل میخواهند از زبان مقامات روسی از روند اوضاع آگاه شوند. برای آنها بسیار مهم است که مبارزین جنبش حزب الله لبنان در سوریه حضور نداشته باشند.)

این کارشناس معتقد است که در جریان بحران سوریه و به خاطر نیاز مقامات دمشق به کمک نظامی نیروهای حزب الله در مبارزه با تروریستها، این جنبش تقویت شده است. این در حالی است که اسرائیل اصلا مایل نیست که این گروه در خاک سوریه هم علاوه بر لبنان قدرت گرفته و برای این رژیم دردسر ساز شود به همین دلیل اصرار دارد که آنها باید خاک سوریه را ترک کنند. البته مسئله ایران کاملا متفاوت است. ایران دارای نقش کلیدی در حمایت از دولت سوریه است. در این رابطه مواضع اسرائیل و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس  بر یکدیگر منطبق شده و نفوذ روزافزون ایران در منطقه را برای خود تهدید میبینند و هرچند بطور علنی گفته نمی شود، ولی مقامات آنکارا نیز موضع گیری مشابهی در این زمینه دارند.

زویاگلسکایا توضیح داده است: (البته مقامات آنکارا و تهران بارها از اقدامات یکدیگر در سوریه انتقاد کرده اند، ولی نگرانی اصلی رهبران ترکیه، فعلا نه ایران بلکه مبارزین کرد هستند. مقامات آنکارا مایل نیستند که اوضاع در سوریه به گونه ‌ای پیش رود که منطقه خودمختار کردنشینی در نزدیکی مرزهای این کشور بوجود آید. در شرایط کنونی ایران چالش جدی برای ترکیه نیست، این کشور فعلا مشغول حل کردن مشکل کردهاست.)    

مشارکت روسیه و ایران بسیار فراتر از بحران سوریه است

وی افزوده است: (با همیه این مسائل بعید است که مسکو بخاطر نگرانیهای تل آویو و آنکارا، از همکاریهای خود با ایران در مبارزه با تروریسم در سوریه صرف نظر کند. روابط مسکو با تهران در چارچوب مسائل خاورمیانه دارای اهمیت زیادی برای هر دو طرف است.)

به گفته وی، (برخی مواقع مخالفان روسیه و حتی متحدین آن، روابط مسکو و تهران را محدود به خاورمیانه و متمرکز روی حل بحران در سوریه ارزیابی میکنند، در حالیکه چنین نیست. سیاست ایران در منطقه قفقاز و آسیای مرکزی نیز برای مسکو اهمیت زیادی دارد. ایران کشوری است که روابط مسکو با آن طی چند سال گذشته دائما در حال توسعه بوده و این خط مشی ادامه خواهد یافت. نکته دوم هم این است که نقش ایران در حل و فصل بحران سوریه بسیار با اهمیت است و هر مسئله‌ای که روابط مسکو با تهران را برهم بزند، تاثیر منفی و عمیقی بر اوضاع سوریه خواهد داشت. به همین دلیل مقامات مسکو در رابطه با ایران بسیار محتاط عمل میکنند. البته مسلما مواضع آمریکا، اسرائیل و دیگر کشورها را نیز در نظر خواهند داشت.)

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نیز بارها به نقش مثبت ایران اشاره کرده و تاکید نموده است که تهران در عرصه نبرد زمینی در سوریه، نقش مثبتی دارد و روسیه در عملیات هوایی نقش آفرینی میکند. ضمن اینکه روسیه، ایران و ترکیه که به محور سه جانبه در حل و فصل بحران سوریه معروف شده اند، مذاکرات بین المللی با حضور طرفین درگیر در سوریه را در آستانه (پایتخت قزاقستان) سازماندهی کرده اند که در تعیین مکانیزم کنترل آتش بس در داخل سوریه و همچنین فراهم شدن مقدمات برگزاری مذاکرات بین سوریها در ژنو، نقش مثبتی داشته است.

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5578


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.